Wednesday, 22 May 2013



canada-map-new-brunswick-province
نیوبرانزویک New Brunswick
نیوبرانزویک (یا به تلفظ کبکی) در شرق کانادا و در نزدیکی استان های پرینس ادوارد، نواسکاچیا قرار دارد.  استانی دوزبانه(انگلیسی-فرانسه) می باشد. مرکز نیوبرانزویک Fredericton  و مهمترین شهر آن Saint John می باشد. حدود جمعیت آن 751171 نفر (آمار 2011)  که بیشتر انگلیسی صحبت می کنند.
ریشه اسم نیوبرانزویک از Brunswick (شهری در شمال آلمان) که خانه اجدادی پادشاه بریتانیا George III بوده است.

جغرافیای نیوبرانزویک 
نیوبرانوزیک در شمال توسط کبک ، در شرق خلیج Saint Lawrence ،  و استان نواسکاچیا  و د رجنوب مرز آمریکا احاطه شده است. اطراف نیوبرانزویک آب فرا گرفته است، یعنی آب و هوای اقیانوس اطلس را دارااست و باعث پدید آمدن محیطی جذاب و خوش آب و هوا شده است.
دارای رودهای پر آب مهمی مانند Saint John River-St.Croix River می باشد که تاثیر بسزایی در اقتصاد آن دارد. در شمال کوه های Appalachian فرا گرفته.
مساحت نیوبرانزویک 72908کیلومتر مربع می باشد که 80درصد آن را جنگل است. زمین های کشاورزی در بالای رودخانه سنت جان و مقادیر کمی در جنوب شرقی استان است.

آب و هوا:
در جدول زیر میانگین دما در سال 2012 نشان داده شده است:
Dec
Nov
Oct
Sept
August
July
Jun
May
April
March
Feb
Jan
-6.3
1.1
7
13.1
18.4
19.3
16.2
11.1
4.3
-2.4
-8.2
-9.8

تاریخچه نیوبرانزویک
 اولین ساکنان این منطقه از 3قبیله بودند. Mi'kmaq در مناطق شرقی و ساحلی، Wolastoqiyik در قسمت غرب، Passamaquoddy در قسمت جنوب غربی بودند.
اولین کاشفان آن فرانسوی بودند به نام Jacques Cartier 1534 . و بیشتر فرانسوی ها به نام Acadia اینجا را مستعمره خود نامیدند، سپس بعد از جنگ های فراوان مخصوصا جنگ فرانسه-هند، انگلیس نفوذ خود را در اینجا بیشتر کرد و افراد انگلیسی و آمریکایی در اینجا ساکن شدند و 1759 به بعد در کنترل بریتانیا بود.
در سال 1779 و بعد از نبرد Fort Cumberland  14000نفر از آمریکا در این منطقه ساکن شدند تا گروه وفاداران نام گرفتند. سپس سرزمین Nova Scotia  تقسیم شد و مستعمره نیوبرانزویک در August 16, 1784 با فرمانداری Sir Thomas Carleton شکل گرفت. پایتخت به St.Annes Point منتقل شد. تا کمتر در معرض حمله آمریکایی ها باشد. دانشگاه New Brunswick در فردریکتون در همان زمان 1785 تاسیس شد و آنرا قدیمی ترین دانشگاه انگلیسی زبان و اولین دانشگاه دولتی در آمریکای شمالی است.
در ابتدای قرن 19 بسیاری از Acadie ها از نواسکاچیا به نیوبرانزویک بازگشتند. همچنین تعدادی مهاجر از اسکاتلند در غرب انگلستان به این منطقه آمدند. در اواخر 1830 جمعیت رو به رشد بود و در محدود رود سنت جان ساکن بودند. در 1838-1839 نیاز به مرز مشخص بین نیوبرانزویک و Maine باعث وجود اختلافاتی شد که در سال 1842 مرز رسمی نیوبرانزویک مشخص گردید.
صنعت کشتی سازی در اواسط قرن 19 در سواحل Bay of Fundy گسترش یافت. کشتی مارکوپولو سریعترین کشتی تا آن زمان در سنت جان در سال 1851 به آب انداخته شد.صنایع کشاورزی هم رشد پیدا کردند.
 My New Brunswick
نیوبرانزویک به عنوان یکی از چهار استان اصلی کانادا در تاریخ July 1, 1867 وارد کنفدراسیون کانادا شد. دو آتش سوزی در سال 1877 صنعت کشتی سازی در نیوبرانزویک را با رکود مواجه کرد و کارگران ماهر را به نقاط دیگر کانادا و آمریکا فرستاد. در قرن 20 دوباره شکوفا شد و در بخش چوب و جنگلداری و تولید کاغذ و صنعت راه آهن پیشرفت نمود.
در سال 1969 زبان رسمی فرانسه انتخاب شد.
بخش زیادی از جمعیت نیوبرانزویک از وفاداران به انقلاب آمریکا بودند و برای همین شعار این کشور را "امید بهبود یافته" “Hope was restord” در نظر گرفتند.
جمعیت در سال 1851 برابر 193هزار نفر و 100سال بعد در سال 1951برابر 515 هزار نفر و در سال 2011 برابر 751هزار نفر است.

زبان
براساس آمار سال 2006 بیشترین زبان هایی که صحبت میشد برابر جدول زیر است:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
English
French
Mikmaq
Chinese
German
Dutch
Spanish
Arabic
Korean
Italian
Malecite
Persian
65%
33%
0.35%
0.3%
0.27%
0.18%
0.15%
0.14%
0.09%
0.08%
0.07%
0.06%

بیشتر مردم به دو زبان انگلیسی و فرانسه صحبت می کنند.
حدود 54درصد مردم طبق آمار سال 2001 مذهب Roman Catholic   را دارند.

 اقتصاد
دارای اقتصاد مدرن و مبنی بر خدمات شامل مرافبت های بهداشتی، آموزش، خرده فروشی، امور مالی و بیمه است. همچنین صنایع سنگین و بندر در سنت جان و فردریکتون و دانشگاه و راه آهن بخش های دیگر این اقتصاد را تشکیل میدهند.
بخش دیگر اقتصاد شامل معادن، کشاورزی و ماهیگیری است.
جنگلداری در تمام استان وجود دارد و گروه کارخانجات چوب بری و تولید کاغذ و خمیر کاغذ در سنت جان وجود دارد.
فلزات سنگین مانند سرب و روی در شمال و اطراف Bathurst وجود دارد. یکی از بزرگترین معادن پتاس در جهان در منطقه Sussex وجود دارد و معدن پتاس دیگری به ارزش یک میلیارد دلار نیز در این منطقه وجود دارد. نفت و ذخایر گاز طبیعی نیز در این استان وجود دارد.
مناطق کشاورزی که در بالای رودخانه سنت جان وجود دارد دارای مزارع سیب زمینی بسیاری است. در جنوبشرقی استان مواد لبنی و کارخانه های آن وجود دارد.
بخش ماهیگیری که صید آن خرچنگ و حلزون و شاه خرچنگ و پرورش ماهی آزاد تشکیل میدهد در منطقه Passamaquoddy  صنعت مهمی است.
بیشتر افراد در شرکت های Irving group و McCain  و بخش دولتی و چند کمپانی خارجی فعالیت دارند.


دولت نیوبرانزویک:
دارای مجلسی با 55 کرسی است و هر 5 سال یکبار یا هر زمان که فرماندار بخواهد،انتخابات دارد. دوحذب غالب در NewBrunswick حزب لیبرال و محافظه کار می باشند.
دولت نیوبرانزویک با بقیه استان های کانادا متفاوت است زیرا نبود شهر با اکثریت زیاد و پراکندگی باعث می شود دولت پاسخگوی تمام بخش ها باشد. مخصوصا وجود افراد فرانسوی زبان نیازمند مدیریت و اجماع در آن است. از سال 1960 این استان به دنبال انتخاب رهبران جوان دو زبانه برای ریاست است. در حال حاضر David Alward نخست وزیر منتخب از انتخابات سال 2010 است.

شهرهای بزرگ نیوبرانزویک
1-     شهر سنت جان Saint John و بندر قدیمی ان بزرگترین در نیوبرانزویک و قدیمی ترین در کشور است. و ار نظر تناژ ناخالص بزرگترین بندر حمل و نقل در کانادا است. همچنین بندر انرژی با داشتن بزرگترین پالایشگاه نفت و ترمینال LNG است. دارای دو نیروگاه نفت سوز و هسته ای است. در حال حاضر بخش خرده فروشی ، تجاری و مسکونی در این شهر رو به توسعه است.
2-     شهر مونکتون Moncton دارای سریعترین رشد شهری در استان است.اقتصاد آن بر پایه حمل و نقل، توزیع و فن آوری اطلاعات، بخش های تجاری و خرده فروشی است. بیشتر فرانسوی زیان است 35%.
3-     فردریکتون Fredericton مرکز استان نیوبرانزویک است  و محل موزه هنر Beaverbrook و دانشگاه نیوبرانزویک و دانشگاه سنت توماس St. Thomas است.یکی از بزرگترین پایگاه های نظامی کانادا CFB Gagetown در اینجا واقع شده است. اقتصاد فردریکتون به بخش دولتی، نظامی و دانشگاه گره خورده است.

 New Brunswick
آموزش:
نیوبرانزویک دارای یک سیستم جامع موازی از انگلیسی و فرانسوی در مدارس دولتی است و به هر دوسطح آموزش ابتدایی و دبیرستان مربوط می گردد. سیستم انگلیسی زبان از مخلوطی از سیستم های انگلیسی و آمریکایی توسعه یافته تشکیل شده است مدارس مذهبی و خصوصی سکولار نیز وجود دارد.
در نیوبرانزویک (علی الخصوص فردریکتون) مانند ایران یه مقطع تحصیلی دارید. شروع هر کردام برابر است با: دبستان 6سپتامبر-راهنمایی 7سپتامبر-دبیرستان 8سپتامبر. ساعت شروع مدارس از 8:15صبح تا 3:15بعداز ظهر است(+20تا40دقیقه وقت نهار)
مدارس انگلیسی زبان در همه جای شهر وجود دارد و در تمام مقاطع تحصیلی دارای آموزشکده جدا است ولی برای فرانسه فقط یک مدرسه بزرگ هست که تمام مقاطع را در خود جا داده است. نگران زبان بلد نبودن فرزندتان در کانادا نباشید، محیطی گرم و جذاب با انواع امکانات کمک آموزشی (از معلم خصوصی تا دوستان و اینترنت و ...) وجود دارد که در یک بازه کوتاه از شما بهتر صحبت خواهد کرد.
هزینه های فوق برنامه برای هر کودک 45 تا 100 دلار در سال است(برای استخر، ورزش تخصصی، شیر و  ...) ولی نهار را باید از خانه تهیه کنند چون کودکان احتمال مسمومیت با غذای بیرون را دارند.
سیستم آموزش دانشگاهی به هر دو زبان فرانسه  و انگلیسی وجود دارد.
تعدادی دانشکده خصوصی مانند Moncton Flight که آموزش خلبان را برعهده دارد نیز وجود دارد.
در این استان 4 دانشگاه دولتی و 4دانشگاه خصوصی ، مذهبی وجود دارد.
دانشگاه نیوبرانزویک NewBrunswick و دانشگاه مانکتون Universite de Moncton  دارای دروس تا فوق لیسانس و دوره حقوق هستند. دانشکده پزشکی در دانشگاه مانکتون و UNBSJ در Saint John (وابسته به Uni de Sherbrooke-Dalhouse Uni) تاسیس شده است. دانشکده Mount  Alison در  Sackville به عنوان بهترین دانشگاه هنرهای لیبرال در کانادا است.
در دانشگاه UNB در شهر فردریکتون می توانید تعداد پرشماری از دانشجویان ایرانی را ببینید که مشغول به تحصیل اند. معمولا بیشتر رشته ها آیلتس می خواهند ولی بهتر است که شما در ایران آیلتس شش و نیم را بگیرید.
دانشگاه های دولتی
دانشگاه های هنر - آزاد
دانشگاه مسیحی مربوط به هنر
موسسات آموزش مذهبی


 اگر میخواهید در دانشگاه های نیوبرانزویک ادامه تحصیل دهید، باید بدانید که این دانشگاه ها اگر دارای کارت PR یعنی مقیم باشید در هر رشته ای که بخواهید اجازه تحصیل می دهند و حدو 20 تا 60 هزار دلار نیز وام به شما پرداخت می نمایند. فقط باید مدرک زبان آیتس شش و نیم به بالا داشته باشید.
اما اگر مقیم کانادا نیستید، شرایط شما خیلی سخت است، معمولا در مقطع فوق به ایرانی ها سخت ویزا می دهند و در ضمن باید هزینه های تحصیل که 20هزار دلار/سال به بالا است را خودتان پرداخت کنید.

فرهنگ:
در ابتدا متاثر از فرهنگ بومی کنار ساحل بودند که تا قرن 17 زبان فرانسه و در اواسط قرن 18 زبان انگلیسی، تحت تاثیر اروپا و از طریق تجارت و مذهب آمده بود. و همیشه یک خط نامرئی فرهنگ فرانسه اروپایی و انگلیسی آمریکایی را در نیوبرانزویک جدا کرده بود که پس از اصلاحات نخست وزیر سابق J.Robinchaud فرانسوی زبانان همتایان انگلیسی زبان خود را به رسمیت شناختن.
از یک طرف تحت تاثیر روابط استعماری فرانسه، انگلیس، اسکاتلند و ایرلند و از طرفی ورود وفاداران آمریکایی  بود. فرهنگی که در ابتدا ریشه های محلی جنگداری و کشتی سازی و رقص های محلی و موسیقی محلی آکورئون را داشت. بقیه فرهنگ در کلیسا و خانواده پیدا شد. فرهنگ انگلیسی و فرانسه در معماری دیده میشد. شعر نقش خود را در این استان به خوبی بازی کرد شاعرانی مانند: Cousins Bliss Carman – Sir Charles G.D.     ونقاشانی مانند Antony Flower
در کل مهد شاعران ، نقاشان و نویسندگانی بود که فرانسوی و انگلیسی بودند. معروف ترین تاتر به نام Capitol در مونکتون واقع شده است.
اگر میخواهید با جامعه تازه واردان و مهاجرین و اطلاعات مربوط به رخدادهای فرهنگی در نیوبرانزویک بیشتر آشنا شوید، به این لینک مراجعه کنید. 
رسانه ها:
نیوبرانزویک دارای 4روزنامه (سه تای انها انگلیسی است)
Times & Transcript  در شهر مانکتون و شرق نیوبرانزویک
Telegraph-Journal در سنت جان و در کل استان و مرکز استان به صورت روزانه
The Daily Gleaner در فردریکتون
L`Acadie Nouvelle در کاراکوئیت به زبان فرانسه
روزنامه های انگلیسی زبان توسط فردی خصوصی به نام J.K.Irving اداره می شود.

رادیو تلوزیون:
دارای چندین رادیو و تلوزیون خصوصی و دولتی است.
Television de Radio-Canada(CBC French) در مونکتون واقع شده است.
Global TV  در هالیفکس واقع شده است و  بخش خبر آن در فردریکتون، مونکتون، سنت جان است.
CTV Atlantic در هالیفکس واقع شده است و  بخش خبر آن در فردریکتون، مونکتون، سنت جان است.
WAGM-TV –CBS-Fox در تمام نیوبرانزویک دارای قدرت پخش است.

توریسم:
نیوبرانزویک دارای 5 محدوده توریستی است:
Fundy Coastal Drive,Acadian Coastal Drive, River Valley Science Drive, Miramichi River Route , Appalachian Range Route که در تمام این مسیرها محل هایی برای اطلاع رسانی به توریست ها وجود دارد.
از اواخر اردیبهشت کشتی ها میافربری تفریحی کروز در سنت جان 3ماه مسیر بین آمریکا و کانادا را می پیمایند که در زیر آسمان آبی و اقیانوس زمانی فرح بخش خواد بود.
محل های مورد بازدید توریست ها در نیوبرانزویک کانادا : کشتی کروز، موزه نیوبرانزویک، جزیره وزیر، گالری هنر Beaverbook، جزیره Grand Manan، مجموعه تاریخی Kings Landing، روستای تاریخی Acadien، باغ عمومی، صخره های امید، پارک آبی، کازینو نیوبرانزویک و مسیر 41 کیلومتری پیاده روی Fundy.
پارک های استان:
De la Republique, Herring Cove, Mactaquac
پارک بین المللی:
Roosevelt Campobello

 New Brunswick park

مهاجرت به نیوبرانزویک:
 برای اقامت در این استان که آب و هوایی نزدیک به شمال ایران دارد، می بایست دارای یکی از این شرایط باشید:
•    متخصصین  ونیروهای فنی : که دارای یک دعوتنامه شغلی Job offer از سوی یک کارفرما در نیوبرانزویک هستند.

•    متخصصینی که قصد مهاجرت فامیلی دارند:در صورتیکه یکی از اعضای فامیل آنها دست کم به مدت یک سال در نیوبرانزویک کار و زندگی می کند و متقاضی نیز دارای تخصص و سابقه کار در یکی از رشته های مورد نیاز استان باشد.
•    متقاضیان مهاجرت سرمایه گذاری: که مایل به تأسیس یک بیزنس در آن استان باشند و توانایی پرداخت مبلغ 75000دلار به عنوان سپرده را دارند.

البته اگر در این رشته ها: عمران ، کشاورزی ، جهانگردی و هتلداری و یا بهداشت و درمان دارای سابقه کار میباشید دارای امتیاز ویژه ای هستید.
فرم ارزیابی  را پر کنید، تا شرایط شما بررسی گردد.


جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد استان نیوبرانزویک (فردریکتون) فایل های زیر را دانلود نمایید:


برای اطلاعات بیشتر به وب سایت شرکت گنجی www.GanjiCo.com   مراجعه نمایید.

No comments:

Post a Comment